fallback

Варуфакис: Германия разработи конкретни планове за Grexit

Единствено Шойбле има конкретни представи и ги преследва целенасочено, заяви бившият гръцки финансов министър

17:38 | 09.07.15 г. 7
Автор - снимка
Създател

След своята изненадваща оставка, която подаде в понеделник след състоялия се в неделя референдум, бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис отправи сериозни обвинения към Германия.

Финансистът твърди, че Германия целенасочено има за цел Гърция да излезе от еврозоната и е разработила конкретни планове за Grexit, предава DPA, като се позовава на гръцкия вестник Proto Thema.

Въпреки това Варуфакис е похвалил изрично германския финансов министър Волфганг Шойбле. „Той е единственият финансов министър на еврозоната, който има конкретни представи и ги преследва целенасочено“. 

Гръцкият политик, който в момента е депутат от Сириза, е убеден, че именно Шойбле е една от причините за оставката му. Той и други колеги от еврозоната са били помолили Варуфакис да не е част от преговорите с кредиторите. Въпреки това обаче той щял да продължи да помага на Гърция като народен представител.

За изхода от преговорите Варуфакис не дава никаква прогноза, като само неколкократно заявява на английски  лаконичното „no comment“.

Всичко по темата за Гърция четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:37 | 11.09.22 г.
fallback