IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва предупреди за "опасни последици" от западната военна техника в Източна Европа

САЩ и съюзниците им подкопават ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., заявиха от руското външно министерство

17:27 | 16.06.15 г. 95
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Отношенията между Русия и Запада отново ескалираха, след като Москва предупреди, че всяко разполагане на военна техника по границата с Източна Европа може да има "опасни последици".

Предупреждението дойде, след като руският президент Владимир Путин обяви във вторник, че Русия ще разшири ядрения си арсенал през тази година с над 40 нови междуконтинентални балистични ракети, предаде Ройтерс.

Руското външно министерство отправи предупреждението в понеделник, след като New York Times и други медии съобщиха, че САЩ са предложили да съхраняват военно оборудване за до 5 000 войници в съюзническите държави от Източна Европа.

"Появата на тази информация потвърждава, че САЩ, в сътрудничество със съюзниците си, очевидно имат сериозни намерения за подкопаване на ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., в което Алиансът обеща да не разполага значителни военни сили на територия от държавите, посочени в постоянния списък", съобщи министерството в изявление на своя уебсайт.

"Надяваме се обаче, че разумът ще надделее и че ситуацията в Европа ще се предпази от изпадане в нова военна конфронтация, която може да има опасни последици".

Изявлението предшества коментарите на Путин, който приветства военни части във вторник. Посрещайки участниците, той обяви добавянето на нови балистични ракети, които по думите му ще "преодолеят дори и най-съвременни технически системи за противоракетна отбрана".

Източна Европа и балтийските държави, споделящи обща граница с Русия, стават все по-нервни относно поредните сигнали за провокативни военни учения на Русия. Това следва анексирането на Крим през миналата година и последвалите санкции от страна на Запада.

Независимо от това руското външно министерство заяви, че предложеният ход от страна на САЩ за разполагане на военна техника по границата е бил част от пропагандния заговор на Европа срещу Москва.

"Вашингтон казва, че е необходимо планиране на мерките за "повишаване на доверието" на европейските съюзници в отговор на "руската заплаха", казва министерството. "В действителност и Вашингтон, и Брюксел са наясно, че " руската заплаха" не е нищо повече от мит", добавят още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 22 rate down comment 8
ing5rov
преди 9 години
Полека, че пак ше те баннат санитарите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 11 rate down comment 19
newrussia
преди 9 години
И това КОЙ ТИ ГО ПРОДИКТУВА ИЛИ В СИНХРОН ВСИЧКИ, ЧЕРВЕН *** МИСЛИТЕ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН... ЩОТО СТЕ ЗОМБИТА НА ТОТАЛИТАРНИ ПРАЗНИ УТОПИИ... ОТСТРАНИ ИЗГЛЕЖДАТЕ МНОГО ЗЛЕ... ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПОНЕ МАЛКО ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 10 rate down comment 20
newrussia
преди 9 години
ЕЙ БОЛЕН ЧЕРВЕН ***... КАКВО СИ НАПИСАЛ???? ЗНАЕШ ЛИ ВЪОБЩЕ.....***, НИЩО ВЯРНО НЯМА В ПРАЗНИТЕ ТИ ДУМИ, ***!!!Мога всяка твоя мисъл да оборя с по 10 факта и исторически още 10 ... .смешни ЧЕРВЕН *** ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 18 rate down comment 10
ing5rov
преди 9 години
Абе Веско, точно западът не е съкращавал нищо и не е спирал въоръжаването!Занимавал се със икономическата криза и проспал въоръжаването на Русия и Китай ! Бе ти сериозно , ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 14 rate down comment 19
newrussia
преди 9 години
Да точно така, правилно сте "ЗАГРЯЛИ " ПАК С ПРАЗНИТЕ СИ ГЛАВИ.СЪС КРИМ, РУСИЯ ПОГАЗИ ВСИЧКИ ВИДОВЕ СПОРАЗУМЕНИЯ И ДОГОВОРИ, ЗАЩО ПЪК НЯКОИ ДРУГ ДА СПАЗВА КАКВОТО И ДА Е, СЛЕД КАТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ КРЕМЪЛСКАТА ХУНТА Е ФАШИСТКА И ОТ 19 ВЕК...И ЯВНО ИСКА ДА ЗАЩИТАВА НЯКАКВИ БЛЯНОВЕ ЗА ВЛИЯНИЕ И КАКВО ЛИ НЕ И НАЙ СМЕШНОТО Е ЧЕ ВИЕ И ТАКИВА КАТО ВАС СА БОЛНИ ОТ ТОВА И ВЕЧЕ СИ ЛИЧИТЕ, ШИЗОФРЕНИЦИ МАЗНИ....ЗНАЧИ РУСНАЦИТЕ, ВИКАТ ЧЕ АКО ИМА ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ ТУК В БЪЛГАРИЯ ТОВА БИЛО НЕ СПАЗВАНЕ НА КАКВО..???? НА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ. АХХАХААМИ ЧЕРВЕН *** .. БОЛНИ, ТАКА ЩЕ Е ЩЕ ТРЯБВА ЦЯЛ СВЯТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТЕРОРИСТИЧНИЯ РЕЖИМ В МОСКВА ЛИ???КАТО В ИРАК,ЛИБИЯ,ЕГИПЕТ,СИРИЯ, РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е СЛЕДВАЩАТА РАЗПАДАЩА СЕ ТОТАЛИТАРНА СИСТЕМА .. СЪС ВОЙНА ИЛИ БЕЗ ТОВА ЩЕ СТАНЕ... И ТОВА ЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОЦЕС, А КОГАТО ПУТИН Е ОТ 19 ВЕК...ЩЕ МУ Е ТЕЖКО МНОГО И ЩЕ ИСКА ДА ЗАДЪРЖИ ПОВЕЧЕ ТЕРИТОРИИ ЗА РУСИЯ, АМА НА СРЕЩУ 40 ДЪРЖАВИ ЛИ ЩЕ ОБЯВИШ ВОЙНА, ЧЕ ТОЙ ХИТЛЕР Е НИЩО... БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ФАШИСТИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 27 rate down comment 12
panther
преди 9 години
То само това да беше... Ами Косово, ами Ирак, Ами Северна Африка? Ами милиардите долари хвърлени за дестабилизация на Украйна? Милиардите долари и оръжията (вкл български) хвърлени за дестабилизация на Сирия?НАТО директно ПОГАЗВА практически всички клаузи на ДОВСЕ. Русия излиза от ДОВСЕ март тази година, след това погазване на договора, всички са насяно че договора не се спазва и си "траят" а отразяването в медиите е минимално. За сметка на това троловете ежедневни плюят Путин и Русия и колко зле били руснаците. А рейтинга на Путин все си седи рекордно високо. За разлика от нашите полит-пачаври дето целия народ ги плюе, а те се правят че дъжд ги вали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 24 rate down comment 8
Ango
преди 9 години
Липсата на оръжие може да доведе до нови прецеденти, като Украйна.Точно наличието на оръжие в ръцете на "мирните"майдановци доведе до прецедента Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 35 rate down comment 8
IvoDim
преди 9 години
"Появата на тази информация потвърждава, че САЩ, в сътрудничество със съюзниците си, очевидно имат сериозни намерения за подкопаване на ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., в което Алиансът обеща да не разполага значителни военни сили на територия от държавите, посочени в постоянния списък"Този абзац от статията някой обмисли ли го? Т.е. излиза че НАТО нарушава договореност, а не руснаците.И не искам суяци разни да ме обвинят в русофилство, просто не съм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 22 rate down comment 10
panther
преди 9 години
Единствено силното въпръжаване може да спре световните ***. Садам и Кадафи ако бяха купили по 2-3 атомни бомби + ракети за доставянето им, светът щеше да е много по-спокойно и по-сигурно място сега. Нямаше да има ИД, нямаше да има стотици хиляди бездомни и емигранти. Нямаше и преврат в Украйна да има, *** много насериозно се взеха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 23 rate down comment 11
ing5rov
преди 9 години
Точно така ! Гениално ! Правете заеми , купувайте от Америка оръжие , стройте бази , пак оръжие , пак заеми...нека всички я докарат до хала на Гърция!Да спрем Путин на всяка цена...ние ше я платим , де на Америка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още