IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия отклонява молбата за помощ на Гърция?

Според говорител на Берлин писмото на гръцкото правителство не съдържа съществено предложение

14:40 | 19.02.15 г. 107
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германия отклонява молбата за помощ на Гърция?

Германия e напът да отхвърли искането на гръцкото правителство за удължаване на плана за финансиране на страната без прилежащата към него програма за драстични икономии.

„В писмото от Атина не се съдържа никакво съществено предложение“, заяви говорителят на германското правителство Мартин Йегер, цитиран от DPA. В действителност искането е насочено към предоставяне на мостов заем, без да се изпълняват изискванията на програмата. „Писмото не отговаря на договорените в еврогрупата в понеделник критерии", каза още Йегер.

Точното съдържание на писмото не е официално известно. Следователно остава отворен и ключовият въпрос дали новото правителство в Атина е готово в замяна на спешните заеми да отговори на изискванията на международните кредитори? Без това партньорите от еврозоната не са готови да направят отстъпки за Атина.

Финансовите министри от еврозоната възнамеряват да обсъдят на извънредна своя среща утре в Брюксел молбата на новото гръцко правителство за продължаване на помощта. Страните от еврозоната настояват за ясен ангажимент на Атина, че ще спази поетите мерки за реформи и строги икономии.

Сегашната програма ще изтече в полунощ на 28 февруари. През последните дни вече се проведоха два опита за постигане на консенсус, които завършиха с неуспех. Без настоящата програма страната може да фалира.

Едно евентуално удължаване на срока на програмата също така ще трябва да мине през одобрението на редица парламенти до края на следващата седмица, сред които и германският Бундестаг.

Всичко за Гърция четете тук!

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

77
rate up comment 8 rate down comment 0
data
преди 9 години
Програмата я спира Андропов (КГБ) веднага щом идва на власт . Спирането предвижда постепенно спиране от 1984 до 1986 когато е сведена до "0" 1896 правят анализ на 100-те предприятия в икономиката от "първи ешалон" . От стоте - и стоте думкат на загуба при международни цени на суровините . п.п.Програмата Брежнев наистина налива около 800 млн долара годишно . Не знам за други но Брежнев определено заслужава паметник в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
76
rate up comment 3 rate down comment 6
kalendar
преди 9 години
Ми не знам много ли малко ли, ама не забравяй, че примерно хай-тека по онова време в космическите руски кораби е бил частично български...същите тия кораби, които до ден днешен изкарват американски астронавти в орбита. Да не коментираме, че от 45 годишен период при очевиден възход(погледни къде сме 30те години като икономика и като "демокрация" и въобще като държава и общество) хващаш последните 5. Ми...хубаво-говори за цялото време. Аз не съм казал, че накрая няма дългове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
75
rate up comment 2 rate down comment 7
kalendar
преди 9 години
И? Къде си противореча аз с това? Както съм казвал-чети за Андропов, там е разковничето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
74
rate up comment 10 rate down comment 2
data
преди 9 години
1984 странно съвпада със спирането на Програмата Брежнев :) *** много сме били конкуретни нале ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
73
rate up comment 6 rate down comment 8
kalendar
преди 9 години
Мдааам...пада Брежнев и изведнъж към 83та руснаците казват, че не искат вече бартерна търговия. Искат плащания във валута. Но валута от къде? Те това се случва. Нищо друго. Започва перестройката. Изключително глупаво направена, но благодарение на която в момента мутри като баце са на власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
72
rate up comment 5 rate down comment 3
data
преди 9 години
Приятно четене : http://***.segabg.com/article.php?issueid=4258&sectionid=5&id=0001001Това е сбито . Другото съм ти го пращал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
71
rate up comment 8 rate down comment 2
data
преди 9 години
ахъм , това го пише БНБ , и те пишат глупости , само Синьото око е миродавния съдник на историята "Към 1984 г. страната има относително малък и обслужваем външен дълг. Криза започва през 1985 г., когато България започва лавинообразно да трупа заеми, а след 1987 г. вече е ясно, че страната влиза в капана на необслужваемия дълг и че рано или късно ще обяви неплатежоспособност. Тази прогноза е правена от БНБ още в края на 1986 г. и повтаряна неколкократно след това. Въпреки сигналите обаче единственото, което прави политическото ръководство, е да се опитва да разсрочва дълга и да го рефинансира с нови заеми. Така се влиза в спиралата на краткосрочните дългове, която неминуемо води всяка икономика към колапс. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
70
rate up comment 1 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
5
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
69
rate up comment 5 rate down comment 12
Сините камъни
преди 9 години
Четох писмото, което е пуснал и с удоволствие виждам, че гърците знаят и говорят на езика на германците.В момента единственият проблем на германците е, как ще обяснят на другите членки на ЕЗ, защо отстъпват пред гърците.Ако им го обяснят, всички ще го направят също!И тогава край на паразитния живот, който водят десетилетия западняците, ползвайки находищата и труда на цял свят, които те са колонизирали с времето под различни варианти, последният вариант е банковият колониализъм.Явно в Гърция има мозък, който е научил играта!Кой е той, незная, но евала!И ние трябва да изучим този език!Имам въпрос, откога има двойно счетоводство у нас и защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
68
rate up comment 8 rate down comment 11
kalendar
преди 9 години
ПС: по твоите сметки излиза, че Русия е наляла в БГ за 39 години по 1,43 млрд доларес=55,77 млрд. АКО си прав-ми да вдигнем още някой руски паметник и да се махаме от ЕС о време, да св връщаме там-очевидно ни е било МНОГО по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още