fallback

Доставките на газ по "Северен поток" на нараснали 1,5 пъти от началото на годината

Обемът на доставките на "синьо гориво" се е покачил до общо 30 млрд. куб. метра

11:06 | 06.12.14 г. 10
Автор - снимка
Създател

Доставките на газ по газопровода "Северен поток" от началото на 2014 г. са се увеличили един път и половина в сравнение със същия период на миналата година – от 20 млрд. куб. метра до 30 млрд. куб. метра.

Това съобщи пресслужбата на "Газпром" след срещата в петък на ръководителя Алексей Милер с шефа на Е.ОН Йоханес Тайсен в Берлин, предаде ТАСС.

На срещата са били разгледани текущи въпроси на сътрудничеството в газовия отрасъл. Станала е дума за газовите доставки, а също и за съвместната работа в добива и транспортирането на синьо гориво.

Особено внимание е било отделено на експлоатацията на газопреносната система "Северен поток". Участниците в срещата са подчертали значителната роля на газопровода в диверсифицирането на маршрутите за доставка на енергоносители за европейските потребители, а и за повишаване на тяхната сигурност чрез намаляване на транзитните рискове.

По-рано агенция Fitch коментира, че търсенето на руски газ в Европа в средносрочна перспектива може да бъде покрито чрез "Северен поток" и тръбопроводите през украинска територия.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
fallback