fallback

Страните от ЕС не постигнаха решение за новите санкции срещу Русия

Германия настоява за прилагане на санкциите, но други държави от общността искат отлагане заради спазването на примирието в Украйна

22:48 | 10.09.14 г. 1

Посланиците на страните членки на ЕС не постигнаха и днес решение относно влизането в сила на новите санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, предаде БТА, като се позовава на информация на Reuters. 

Темата ще бъде обсъдена на нова среща, насрочена за четвъртък. Дипломатите поясниха, че Германия настоява да бъдат приложени санкциите, одобрени от страните от ЕС преди броени дни.

Други държави от общността обаче не са съгласни и искат отлагане, базирано на новината, че Русия оттегля своите войски от Украйна, официално съобщена от украинския президент Петро Порошенко. Москва не признава, че нейни войски са подкрепяли сепаратистите в Източна Украйна, нито, че са са въоръжавали бунтовниците. 

В последните дни се спазва и примирието между двете държави, посочват още представителите на страните от ЕС. 

Европейските дипломати поясниха все пак, че все още е в сила идеята санкциите да бъдат въведени чрез публикуването им в Официалния вестник на ЕС в петък, допълва още БТА.

По-рано днес Ангела Меркел призова да бъдат приложени новите санкции срещу Москва, коментирайки, че те бързо могат да бъдат оттеглени, ако кризата в Украйна бъде решена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:21 | 25.08.22 г.
fallback