fallback

Русия въвежда нова програма за субсидиране на покупките на автомобили

При закупуване на нов автомобил собствениците на поне шестгодишна кола ще могат да се възползват от намаление до 40 хил. рубли

18:16 | 28.08.14 г.
Автор - снимка
Създател

Русия ще въведе нова схема за субсидиране на покупки на автомобили в опит да насърчи изоставащите продажби в сектора, съобщава BBC.

Правителството е отделило 10 млрд. рубли (272 млн. долара), които ще изплати под формата на отстъпки за притежателите на автомобили на поне шест шест години при закупуване на нова кола. Клиентите ще могат да се възползват от намаление до 40 хил. рубли.

Правителството очаква програмата, която ще продължи до края на годината, да субсидира продажбите на над 170 хил. автомобила. „Схемата е в състояние да окаже сериозен тласък на продажбите“, заяви министър-председателят Дмитрий Медведев, цитиран от местни новинарски агенции.

Продажбите на автомобили в Русия се свиха с почти една четвърт през юли спрямо година по-рано, последвайки друг рязък спад през предходния месец.

Русия беше една от държавите, редом със САЩ, Великобритания, Германия, Франция и др., която въведе програма за субсидиране на покупките на автомобили по време на световната финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
fallback