fallback

Fitch понижи рейтингите на 13 руски банки

Ходът е провокиран от понижаването на суверенния рейтинг на Русия до BBB

19:30 | 30.07.14 г.
Автор - снимка
Създател

Fitch е понижила рейтингите в чуждестранна валута на 13 руски банки, посочи кредитната агенция в официално прессъобщение.

Ходът е провокиран от понижаването на суверенния рейтинг на Русия до BBB от BBB+, предава ИТАР–ТАСС.

Решението на Fitch засегна ‎Raiffeisenbank, Citibank, Росбанк, Русфинанс банк, Делта Кредит, China Bank, Nordea Bank, Danske Bank, ING Bank, Seb Bank, HSBC, Credit Agricole и China Construction Bank.

"Понижението на рейтингите на банките последва понижението на рейтинга на Руската федерация до BBB от BBB+ на 25 юли 2014 г.", отбелязаха от агенцията.

От Fitch изтъкнаха опасенията си, че влошаването на отношенията с Европейския съюз и САЩ представлява риск за финансовата интеграция в Русия. "Сега рейтингите на банките са на равни начела със суверенния рейтинг на Руската федерация", посочиха още в съобщението си експертите.

Според агенцията негативната перспектива на рейтингите отразява перспективите за възможно допълнително понижение в случай на низходяща корекция на държавния рейтинг на Русия.

"В случай на значителни възможности за намаляване и/или желание да се осигури подкрепа за банките-майки също са възможни понижения за дъщерни банки", отбелязаха още анализаторите на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 05.09.22 г.
fallback