fallback

Швейцария разшири санкциите срещу Русия

В "черния списък" на Берн са добавени още 13 физически лица и 2 фирми

21:38 | 19.05.14 г. 2

Швейцария разшири списъка си със санкционирани лица и фирми във връзка с кризата в Украйна с още 13 лица, съобщава Wall Street Journal.

Освен забрана за пътуване до и пред Швейцария, ограниченията включват забрана на нови бизнес споразумения с швейцарски финансови съветници. Швейцарските банки и други финансови институции също трябва да регистрират договорите си с фигуриращите в списъка лица.

След 13-те лица, добавени в списъка, са Владимир Шаманов, командирът на руските въздушни войски в Крим, Игор Безлер, който оглавява милицията в района на Донецк, както и Вячеслав Володин, заместник-началник на кабинета на президента на Русия Владимир Путин.

В списъка попадат и Александър Маликин, който оглавява отцепилата се Луганска народна република, Роман Лягин, един от Лидерите на Донецката народна република.

Две компании - PJSC Chernomorneftegaz и Feodosia, чиито активи бяха присвоени от властите в Крим след анексирането на полуострова от Москва, също са включени в “черния списък” на Берн.

Ограниченията за новодобавените в списъка лица ще влязат в сила от утре, 20 май. От началото на кризата в Украйна Швейцария е наложила ограничения за около 80 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:32 | 13.09.22 г.
fallback