fallback

Най-голямата украинска банка спира работа в Луганск и Донецк

Над 400 хил. души от региона получават пенсии от клоновете на банката

17:18 | 05.05.14 г. 6
Автор - снимка
Създател

Най-голямата украинска банка – „ПриватБанк”, въвежда временни ограничения на работата на своите клонове в размирните райони на Украйна – областите Донецк и Луганск. Това става ясно от съобщение на сайта на финансовата институция.

От съображения за сигурността на служителите се спира работата на инкасото, приемът на средства от терминалите за самообслужване и работата на клоновете. Няма обаче ограничения до достъпа на сметките – чрез мобилни приложения или чрез клонове в по-спокойните региони на държавата.

Останалите служители на "ПриватБанк" са инструктирани максимално бързо да обслужват клиентите от Донецк и Луганск, се казва още в съобщението на банката.

Отделно от „ПриватБанк” са предложили съдействие на властите в двете размирни области съвместни действия за охраната на банковата инфраструктура в региона.

От работата на банката зависи и продължаването на нормалния социален живот в Донецк и Луганск, отчитат още от „ПриватБанк”. Над 400 хил. души в двете области получават пенсии през клоновете на банката. Още 200 хил. други получават социални плащания чрез „ПреватБанк”.

„В условията на въоръжено противопоставяне и масови съобщения за мародерство и вандализъм е невъзможно да бъде обезпечена безопасността на клиентите и сътрудниците на банката”, се казва още в съобщение на банката, с което се припомня, че е прекратена работата на клоновете и банкоматите.

В двете области „ПриватБанк” има над хиляда банкомата и повече от 400 клона. В последните дни от сблъсъците в региона са пострадали 38 банкомата, 24 клона и 11 инкасо коли на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
fallback