IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови боеве в Украйна

В Краматорск се водят улични боеве, има жертви

18:46 | 03.05.14 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Проруски активисти в Краматорск<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Проруски активисти в Краматорск. Снимка: Ройтерс

В град Краматорск, Донецка област, където подразделения на украинската армия провеждат спецоперация, се водят улични боеве, съобщи кореспондент на телевизионния канал "Россия 24", цитиран от ИТАР-ТАСС. По непотвърдена информация има жертви.

По думите на кореспондента хора в униформи без опознавателни знаци "стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена".

Вътрешното министерство на Украйна съобщава, че украинските сили са успели да вземат под свой контрол телевизионен център в Краматорск.

Ведомството, цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС, информира също, че сградата на градското управление на Службата за сигурност на Украйна е преминала под контрола на   Националната гвардия, се посочва в изявление на ведомството. Местна телевизия показа как бронетранспортьори минават през града.

Всичко за кризата в Украйна четете тук!

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 10 години
Наистина имало много *** в България! Първо определяте желанието на украинския народ да живее свободно и без опеката на Русия като Фашизъм. След това някой си фантазира, че ако била федеративна република, половината от Украйна щяла да мине към Русия. Как ще стане това когато в най-руската област Донецк етническите руснаци са 30%. Като цяло от 43 милионна Украйна, руските плазмодии са около 6,5 милиона. Ще си бъдат едно обикновено малцинство и в това няма нищо страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
0pk
преди 10 години
Така си е, а това не е ли демократично? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
Jorkata
преди 10 години
Конфедерация Украйна е и единственото (и най-желано) решение за Русия :D - по правило всяка държава-членка на конфедерацията има право да направи референдум дали иска да се присъедини към друга държава... познайте тогава половин Украйна къде ше иде :) - право в ръчичките на Путин. Той просто перфектно манипулира положението и ще излезе най-големия в тази ситуация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 12
rumen221
преди 10 години
ЕС обърка всичко в Украйна и сега заемите са след дъжд качулка- МВФ одобри 17,1 млрд. долара помощ за Украйна, съобщава ВВС. Заемът е обвързан с изисквания за икономически реформи, повишаване на данъците и цените на енергията.Миналата година президента Виктор Янукович и Русия договориха заем от 15 млрд. долара. Договорката отпадна след преврата- Ако тогава ЕС беше дал своята част от парите СЕГА УКРАЙНА ЩЕШЕ ДА Е ЦЯЛА! Единственото правилна решение (за ЕС) е Конфедерация УкрайнаКолкото по-бързо толкова по-добре! Време е Евроидиотщината да спре!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 10
rumen221
преди 10 години
Приятели,Киевските терористи, заловили водача на съпротивата в Славянск срещу фашисткият им преврат, чрез наемници от частната американска армия Greystone, "Руският гражданин" Сергей Анатолиевич Здрилюк, който за частната армия на ЦРУ очевидно е "чист руснак" с баща и дядо украинци...- Е имал украински паспорт..., но какво от това... За ЦРУ и фашистите от Майдана, щом се бори за демокрация..., той е "чист руснак"...(трябва да си заработят хонорара хората)Интересно - за какво се бори Обама...?!?!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още