IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови боеве в Украйна

В Краматорск се водят улични боеве, има жертви

18:46 | 03.05.14 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Проруски активисти в Краматорск<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Проруски активисти в Краматорск. Снимка: Ройтерс

В град Краматорск, Донецка област, където подразделения на украинската армия провеждат спецоперация, се водят улични боеве, съобщи кореспондент на телевизионния канал "Россия 24", цитиран от ИТАР-ТАСС. По непотвърдена информация има жертви.

По думите на кореспондента хора в униформи без опознавателни знаци "стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена".

Вътрешното министерство на Украйна съобщава, че украинските сили са успели да вземат под свой контрол телевизионен център в Краматорск.

Ведомството, цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС, информира също, че сградата на градското управление на Службата за сигурност на Украйна е преминала под контрола на   Националната гвардия, се посочва в изявление на ведомството. Местна телевизия показа как бронетранспортьори минават през града.

Всичко за кризата в Украйна четете тук!

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Щото, ако не сте проумели, още:Украйна ВЕЧЕ Е В СЪСТОЯНИЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
У краю Руси. Тоест, Украйна е покрайнина на Русия. За чий "край", иначе, да става дума, Стояне? Та, време е Украйна да си влезе в състава на РФ и да миряса. не върви, много е обидно, даже, в самото име на страната ти да влиза, че е ...в края на една "друга"/страна/. От това, украинците , основно, ще спечелят:1.Достъпни ресурси;2.Мощен тил, в т.ч. и финансов;3.Защита от намеса на разни "демократи", които, в момента, ги туриха под мушките само и само, да уредят себе си и свързани фирми с допълнително парче от баницата.4.Свободен состъп до Източните пазари - Индия Китай и т.н. чрез защитени коридори, нулеви мита и т.н. А за ЕС се видя - продажниците нито преди, нито сега, са възнамерявали /ама изобщо/ да водят преговори за присъединяване и т.н.Най-много, да им..."отпуснат заеми" с цел придобиване контрол над тяхната част от пазари и територии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Да, изразил съм се "немарливо" - имам предвид, че това е един център на власт/влияние, който стои зад Сащ, СБ и МВФ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 10 години
О нещастни ми ***!!! Как ще каже Господарят да се федерализираме,като след това ще трябва да се подчинява на Султана. Може ли той да загърби реката от благини която тече към Сараите и чувството на блаженство, породено от упражняването на върховната власт в страната. Естествено, че е по-добре да си първи на село, отколкото втори в Рим. А това, че те наричам *** не е обида. То е просто едно напомняне, че ние винаги сме били от страната на битите, разпокъсваните и онеправданите. И да се радваш на нещастието на Украйна, която е систематично и усърдно е унищожавана от Русия, не заслужава друго определение освен малоумие.(Колкото до интелигентността, преди време и аз се запитах какво ми е дадено и успях да умножа наум две трицифрени числа, без никакви техники. Според мен обаче това е повод да се срамувам защото с малкото повече подарено, отколкото на другите хора не съм направил нищо, а се опитвам да обяснявам по форумите кое е добро и кое зло)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
МВФ и СБ са институти, които са в по-голяма степен (ако не и изцяло), подконтролни на друга гео-политическа сила, не на ЕС. А смия съюз (нашия), показа голямо раздразнение (респективно охладен ентусиазъм) в момента в който украинците свенливо поставиха въпроса за по-справедлива дотация на процеса по интегрирането им в ЕС, която тр. да се плати от някой ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Приятелю ..., ако искаме да търсим прецеденти/сценарии за разпад или федерализация на държава, няма нужда да бием толкова път чааак до Украйна, Югославия ни е до ... сещаш се до кои части ;)) Случая Украйна нищо съществено не е добавил, към такъв модел за развитие на подобни процеси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 10 години
Наистина сте ***! Защо някой не предложи България да се федерализира и Кърджали, Разград и Шумен да определят дали да са част от Турция или от България. А какво ще кажете за подобен референдум в Дагестан и целият Кавказ? Но да ви успокоя, че и да има федерализация етническите руснаци в тези райони са под 30% от населението. Факт неоспорим и необорим!!! Путинчо е наясно и просто пречи да се проведат избори за да получи властта легитимност. Е неговият номер няма да мине!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
"Лошото е, че ЕС по някаква причина тоже не приема НЕ за отговор'-------------На мен ми е мноооого трудно да видя ентусиазъм в Европа от предстоящото приемане на Украйна в ЕС. Нито в политическата прослойка, още по-малко сред гражданите на съюза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
В допълнение: да отричаш проявите на фашизъм в украинските събития, означава да се откъсваш тотално от обективната реалност (вероятно го правиш воден от лични пристрастия). Как би коментирал обстоятелството, че на самите управници в Киев , които направиха преврата с помощта на такива шпиц-команди от радикали, се наложи да ликвидират физически няколко от лидерите им, притиснати от паниката, че тотално изпускат контрола в/у фашизоидните формирования?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Първо определяте желанието на украинския народ да живее свободно и без опеката на Русия като Фашизъм.------------------------------Най-съществената ти заблуда (според мене) е, че мислиш, че съществува украински народ (т.е. хомогенност , като самосъзнание на населението), както и това, че имат някаква избистрена и обща идея какво искат (желание да живеят без опека на Русия, както си го формулирал). Най-краткия ми контра-аргумент по темата е, че ако поне една от споменатите две тези беше вярна, нямаше да наблюдаваме такива сцени, които вещаят гражданска война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още