fallback

Гръцката Eurobank се отделя от EFG Group

Европейските регулатори поискаха разграничаване на двете групи по отношение на търговската марка, управлението и собствеността

18:28 | 23.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Гръцката EFG Eurobank се отделя от EFG Group, съобщиха от банката след искане на европейския регулатор, предаде Ройтерс.

EFG Group ще трансферира 43,55% от 44,7-процентния си дял в банката на девет от по-младите членове на фамилията Лацис, която е основен акционер в Eurobank.

Всеки от членовете на фамилията ще притежава по приблизително 4,4% от акциите на Eurobank, докато EFG Group ще запази 1,15%, съобщават от българското подразделение на банката.

Европейските регулаторни органи поискаха разграничаване на двете групи по отношение на търговската марка и управлението, а в последствие и разграничаване на собствеността, припомня агенцията.

Eurobank, както и другите гръцки банки, пострада сериозно от кризата заради инвестициите в държавния дълг на страната. Миналата година банката изгуби 5,5 млрд. евро заради замяната на гръцки дълг.

Гръцките банки зависят от Европейската централна банка (ЕЦБ) за рекапитализацията, която е жизнено важна част от спасителното споразумение между Атина и международните й кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
fallback