fallback

ЕЦБ спира да приема гръцки облигации като обезпечение за финансиране

Централната банка на еврозоната иска да изчака констатациите на "тройката" кредитори за финансовото състояние на страната

17:18 | 20.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Европейската централна банка (ЕЦБ) спира да приема гръцки облигации като обезпечение по паричните си операции до излизането на доклада на инспекторите от Международния валутен фонд (МВФ) и европейските власти, предаде Ройтерс.

В периода до излизането на доклада, което вероятно ще се случи през август, гръцките банки могат да се финансират от централната банка на страната, уточняват от ЕЦБ.

След приключването на финансовата ревизия и излизането на доклада на „Тройката“, централната банка на еврозоната ще направи оценка на допустимостта на гръцките облигации като обезпечение по паричните й операции и ще реши дали отново да ги приема.

Онлайн изданието ekathimerini.com съобщи, че мисията на финансовите инспектори през следващата седмица ще продължи само 4 дни.

По време на визитата инспекторите ще се срещнат с финансовия министър на Гърция Янис Стурнарас, както и ще изслушат правителството по евентуалните нови мерки за икономии, така че да се изпълнят заложените в спасителната програма фискални цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
fallback