fallback

Самарас обеща да пребори рецесията

Гръцкият премиер иска да предоговори политиките, с които да изпълни бюджетните цели, заложени в спасителната програма

10:00 | 07.07.12 г. 8

Гърция няма да иска промени в целите, заложени от международните кредитори на страната в спасителната програма, но се надява да предоговори политиките за постигане на тези цели.

Това каза премиерът на страната Андонис Самарас в първата му политическа реч след встъпването му в длъжност, предаде CNBC.

"Ние не искаме да променяме поставените цели", посочи Самарас пред парламента. "Това, което трябва да се промени, са политиките, които ни възпрепятстват да постигнем целите. Ние искаме да се борим с рецесията", допълни той.

Андонис Самарас обаче призна, че Гърция не е постигнала заложените фискални цели и предстои тежка борба за оставането на страната в еврозоната.

Гръцкият премиер обеща да работи за преодоляването на рецесията, обхванала страната от няколко години, да ускори приватизацията и да прокара необходимите реформи, за да подобри бизнес средата и да привлече повече инвестиции.

"С тази неконтролируема рецесия нуждите ни за финансиране се покачват. Ние искаме да спрем това и да се измъкнем от тази задънена улица", каза Андонис Самарас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:31 | 13.09.22 г.
fallback