fallback

Министрите от преходното гръцко правителство се отказаха от заплатите си

Премиерът Панайотис Пикраменос призова министрите да живеят скромно

17:58 | 17.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Министрите от гръцкото служебно правителство се отказаха от заплатите си. Решението беше взето на първото заседание на преходния кабинет, съобщи гръцката държавна телевизия.

„Бих искал никой от правителството да не получава никакви пари от хазната. Всеки от нас има определени доходи от основната си месторабота, така че не смятам за необходими специални заплати за 30 дни“, каза премиерът Панайотис Пикраменос на заседанието.

Отговори му ветеранът на гръцката дипломация Петрос Моливиатис, според когото всички министри се готови да се откажат от заплатата си.

Премиерът Пикраменос добави, че очаква от подчинените си да водят скромен живот. „Не бих искал да имате лимузини, да пътувате много и други подобни. Можем да се задоволим с малкото, което сега ни дава държавата, изправена пред трудности“, заключи Пикраменос.

След парламентарните избори на 6 май партиите не успяха да се договорят за съставяне на правителство. Така до следващите избори на 17 юни беше назначен служебен кабинет начело с председателя на Върховния административен съд в Гърция Панайотис Пикраменос.

Временното правителство трябва да подготви новите избори, които ще се проведат на 17 юни, и има ограничени правомощия. 

Още световни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:49 | 19.08.22 г.
fallback