fallback

Гърция: Българските заплати няма да ни направят по-конкурентоспособни

Финансовият министър Филипос Сахинидис очаква икономически ръст още от догодина

13:40 | 05.04.12 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Филипос Сахинидис, Снимка: Ройтерс

С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър на страната Филипос Сахинидис.

Пред местния телевизионан канал Мега министърът обяви, че няма да има нови намаления на заплати в Гърция, като изказа становище, че с "български заплати няма да се реши проблемът с конкурентноспособността на Гърция".

Сахидинис спомена за ликвидиране и сливане на държавни предприятия и за постепенно редуциране на служителите в държавния сектор в рамките на правителстгвените мерки за икономии.

“Ако всичко върви добре, през 2013 г. очакваме обрат към икономически растеж в Гърция”, каза финансовият министър.

Филипос Сахинидис определи като хроничен проблем на Гърция ниската конкурентноспобност на страната.

Гърция се нуждае от стабилно правителство след изборите, за да се даде тласък на икономиката, заяви министърът на финансите, като се противопостави на евентуален нов вот, ако на предстоящите избри никоя партия не получи самостоятелен мандат.

Той оповести, че започват преговори с Швейцария по въпроса за банковите депозити на гърци в чужбина и че е възможно преди изборите в Гърция да бъде подписано споразумение за данъчно облагане на тези авоари.

В момента текат проверки, за да установим какво е движението на сметките по доходите, които не са били облагани с данъци в Гърция, каза още министърът.  (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:45 | 04.09.22 г.
fallback