fallback

КТБ с амбиции да пробие на банковия пазар в Сърбия

Банката проявява интерес още към строителството на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягаз“

09:29 | 28.03.12 г. 11
Автор - снимка
Редактор

Корпоративна търговска банка (КТБ) проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това е заявил председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета, цитирана от Dnes.bg.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за сръбския завод за стъкло в Парачин.

Вчера беше подписан анекс към договор, с който банката гарантира поемането на завода от консорциума от българските фирми „Рубин“ и „Глас индъстри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев съобщава още, че КТБ проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягаз“.

От своя страна генералният директор на компанията Душан Баятович заявява, че неговата компания планира да си сътрудничи с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите на Баятович българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия и за електроцентрали.

Още новини от Балканите четете в Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
fallback