fallback

Германски министър призова Гърция да излезе от еврозоната

Министърът на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих е първият член на кабинета на Меркел, който открито прави подобно предложение

12:29 | 26.02.12 г. 10
Автор - снимка
Създател

Министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих призова Гърция да напусне еврозоната. Това е първият случай, в който член на кабинета на Ангела Меркел се обявява за подобно радикално решение на дълговата криза в еврозоната, пише Ройтерс.

В интервю за списание Der Spiegel Фридрих обяснява, че шансовете на Гърция да се справи с фискалните си проблеми биха били далеч по-големи извън рамките на еврозоната.

„Шансовете на Гърция да се възстанови и да стане по-конкурентоспособна със сигурност ще са по-големи извън валутния съюз, отколкото ако остане в него”, е заявил Ханс-Петер Фридрих.

„Не казвам, че Гърция трябва да бъде изхвърлена, а че трябва да бъдат създадени такива стимули за излизане от еврозоната, на които да не може да се откаже”, обяснява немският вътрешен министър.

Мнението идва непосредствено след поредното изказване на немския канцлер Ангела Меркел, която в петък категорично заяви, че мястото на Гърция е в еврозоната. Всичко за кризата с Гърция може да проследите в специалната рубрика на Investor.bg Дълговете на Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 12.09.22 г.
fallback