fallback

Популярността на руското правителство рекордно ниска

Допитването обаче показва, че подкрепата за самия Путин си остава висока

23:58 | 29.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Популярността на руското правителство е достигнала най-ниското си равнище, откакто Владимир Путин стана премиер, предаде Ройтерс, като се позова на оповестени днес данни от допитване до общественото мнение, извършено от независими социологически институт „Левада“.

52% от анкетираните руснаци казват, че са недоволни от работата на кабинета на Путин. Подкрепата за работата на правителството падна до 46%.

Когато Путин пое премиерския пост през 2008 г. правителството се радваше на 60-процентна подкрепа, припомня агенцията. Допитването обаче показва, че подкрепата за самия Путин си остава висока (почти 70%), докато тази за президента Дмитрий Медведев е спаднала с 3% до 66%.

Рейтингът на управляващата партия на Путин Единна Русия също е спаднал до най-ниското равнище в навечерието на парламентарните избори през декември и сега е едва 53%.

Анализатор от Левада посочва, че резултатите показват, че руското общество е склонно да гледа с добро око на премиера и да упреква останалите министри за всички проблеми в страната.

Много руснаци смятат, че правителството не е извършило положителни промени, че е обещало много, но не е спазило плановете си за реформи. Руснаците все още таят горчивина от бавното възстановяване на икономиката, пострадала от кризата през 2009 г. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 22.08.22 г.
fallback