fallback

ЕЦБ: Собствеността на Гърция означава, че страната е платежоспособна

С дълг на стойност 330 млрд. евро и "авоари за продан" от 300 млрд. евро, страната е платежоспособна ако е склонна да продаде някои от тези авоари, заяви представител на ЕЦБ

20:44 | 06.06.11 г. 8
Автор - снимка
Създател

Високопоставен представител на Европейската централна банка (ЕЦБ) заяви, че финансово затруднената Гърция може да изплати своите дългове, ако е готова да продаде държавно имущество на стойност милиарди, съобщава Асошиейтед прес.

Лоренцо Бини Смаги каза, че с дълг на стойност 330 млрд. евро и "авоари за продан" от 300 млрд. евро, страната е "платежоспособна до толкова до колкото е склонна да продаде някои от тези авоари".

Европейски представители работят по условията за възможен втори спасителен заем за Гърция, след като заемът на стойност 110 млрд. евро, отпуснат през май м. г., не успя да изправи страната на крака.

Бини Смаги, който е сред шестимата членове на изпълнителния съвет на ЕЦБ, каза още, че Гърция ще изпадне в още по-затруднено положение, ако принуди притежателите на облигации да приемат по-малки суми отколкото им се дължи по ценните книжа.

Според него Гърция също така трябва да се придържа към плановете за намаляване на дефицита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:29 | 11.09.22 г.
fallback