fallback

Гръцкото правителство иска да преструктурира дълговете на кметства

За да подобрим финансите на някои кметства, които имат финансови проблеми, ние ще приемем система за преструктуриране на техните дългове, заяви гръцки министър

21:17 | 03.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Гръцкото правителство възнамерява да удължи сроковете за връщане на дълговете на някои кметства, които са изправени пред сериозни финансови проблеми, обяви днес гръцкият министър на вътрешните работи и децентрализацията Янис Рагусис, цитиран от АФП.

За да подобрим финансите на някои кметства, които имат финансови проблеми, тоест имат повече разходи отколкото приходи, ние ще приемем система за преструктуриране на техните дългове, не като ги премахнем, а като удължим сроковете за връщане на дълговете и се опитаме да намалим лихвените проценти, посочи Рагусис.

Министърът заяви това на съвместна пресконференция с министъра на финансите Георгиос Папаконстантину. С цел рационализиране и стабилизиране на приходите на кметствата е изработена база данни, в която фигурират разходите и приходите на тези местни органи, посочи Рагусис.

Той уточни, че в четвъртък ще съобщи броя на кметствата, които са на червено, както и размера на техните задължения. Папаконстантину посочи, че благодарение на тази база данни, за първи път в историята на финансите на страната ще има ясна представа за финансовото състояние на кметствата.

Правителството извърши през 2010 г. важна реформа на местната администрация, като намали броя на кметствата на 325 от повече от хиляда с цел постигане на по-голяма ефективност и по-малки разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:41 | 13.09.22 г.
fallback