fallback

Гръцките превозвачи прекратяват протестите

Съществено значение за решението оказа гласуваното вчера законово изменение, което предвижда тежки санкции за превозвачите, които отказват да изпълняват задълженията си

09:52 | 01.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Синдикалните лидери на гръцките превозвачи в държавния сектор решиха тази нощ да прекратят протестите, които продължиха близо три седмици, съобщи БТА, позовавайки се на гръцката агенция АНА-МПА.

От днес всички товарни камиони и цистерни на стачниците ще бъдат изтеглени от магистралите, товарните превози ще заработят нормално и ще се възстанови снабдяването на пазара със стоки.

Решението за прекратяване на стачката е било взето след петчасово заседание на председателите на синдикати от сектора.

Според агенцията за това са повлияли няколко фактора, най-същественият от които е гласуваното вчера в парламентарната комисия по финанси законово изменение, което предвижда тежки санкции - от затвор до отнемане на лиценза, за превозвачите в държавния сектор, които отказват да изпълняват задълженията си.

Още един фактор, допринесъл за прекратяването на протестите, са открито враждебните настроения срещу стачниците, които преобладават в местните бизнес и търговски среди, както и сред обществото като цяло.

Синдикалистите освен това признаха, че част от превозвачите вече излизат извън контрола им и стигат до екстремни действия като нападения срещу свои колеги, които не стачкуват, и срещу чуждестранни шофьори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 03.09.22 г.
fallback