fallback

Erste Bank: Перспективите пред банковия сектор в ЦИЕ са положителни

Заради неравномерното възстановяване цената на риска остава повишена, но картината като цяло е позитивна, казва шефът на чешкото звено на групата

11:07 | 11.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Средносрочната перспектива пред банкирането на дребно в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) е положителна, а пазарните настроения са стабилизирани. Това смята изпълнителният директор на чешкото подразделение на австрийската Erste Bank Group.

„Виждаме положителна перспектива пред страните в региона и очакваме по-висок растеж занапред“, казва Гернот Митендорфер, цитиран от Dow Jones.

Според него цената на риска в ЦИЕ остава повишена през 2010 г., тъй като възстановяването на страните е неравномерно. Но като цяло картината е позитивна, подчертава Митендорфер.

Относно услугите за частно банкиране той казва, че подобни продукти са подходящи само за по-зрели икономики и е твърде рано да се предлагат навсякъде.

Но по думите му през следващите години ще видим тяхното нарастване с двуцифрен темп в Централна Европа, което ще позволи на финансовите институции да засилят присъствието си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 11.09.22 г.
fallback