fallback

Латвия вече се нуждае от по-малко пари за борба с кризата

През 2010 г. страната планира да получи поредни траншове от извънредния международен кредит на обща сума от 1,7 млрд. евро вместо 2,7 млрд. евро

19:05 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Латвия намалява сумата на извънредния международен кредит за преодоляване на икономическата криза, съобщи заместник-началникът на отдела за комуникации на министерството на финансите Алексис Яроцкис, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той уточни, че икономическата ситуация в страната започва да се стабилизира, приходите в държавната хазна постъпват без особени пропуски, в някои месеци дори повече от планираното.

Затова през 2010 г. Латвия планира да получи поредни траншове от извънредния кредит на обща сума от 1,7 млрд. евро вместо 2,7 млрд. евро, отбеляза Яроцкис.

По думите вместо планираните 7,5 млрд. евро от международния заем ще бъдат използвани 5 млрд. евро.

Ръководителят на Държавната хазна Каспарс Аболинш заяви в интервю за днешния брой на в. „Диена”, че вече са започнали преговори за предоговаряне на условията за отпускане на заема със скандинавските страни, Полша и Чехия.

По-рано през деня стана ясно, че икономиката на Латвия отчита второ поредно тримесечие на ръст за периода април-юни. Изменението, макара и минимално, е положително и възлиза на +0,1% на тримесечна база.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:42 | 11.09.22 г.
fallback