fallback

Путин „цензурира“ цената на стоманата в Русия

Руският премиер е наредил да се определят "справедливи" цени за металите след оплаквания за готвено поскъпване на стоманата

16:57 | 31.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Руският премиер Владимир Путин е наредил на кабинета си да определи “справедливи цени” за металите в опит да откаже производителите на стомана от увеличение на цените, което той смята за неоправдано, предаде Bloomberg.

„Не можем да игнорираме плановете на няколко големи металургични компании значително да увеличат цените за вътрешните потребители“, е заявил Путин на среща с официални лица и бизнесмени в Москва. “Смятаме, че няма сериозни мотиви за това.”

Премиерът е събрал на среща бизнесмените да обсъдят цените, след като няколко от най-големите потребители на стомана в страната са се оплакали от растящите си разходи. Увеличаване на цените с до 30 на сто е „извън икономическата логика” и цели единствено да компенсира загубите вследствие на кризата, е заявил Путин пред шефовете на Северстал Алексей Мордашов, на Магнитогорск Виктор Рашников и на Евраз Груп Александър Абрамов.

Миналата седмица АвтоВАЗ – най-големият руски производител на автомобили, и държавната железопътна компания са се оплакали, че производителите на стомана планират увеличение на цените с между 20 и 25 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:06 | 08.09.22 г.
fallback