fallback

ЕС извади Япония и още 5 страни от списъка с безопасните дестинации

Румъния включи България в червената зона и изисква карантина за неваксинирани и неболедували от коронавирус

20:48 | 09.09.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Европейският съюз (ЕС) извади Япония и още пет страни от списъка си с безопасни дестинации за пътуване във връзка с коронавируса.

Това означава, че пътниците от тези държави ще са подложени на строги рестрикции, като например тестове за коронавирус или карантина, предават световните агенции, пише БТА.

От списъка отпадат освен Япония също и Албания, Армения, Азербайджан, Бруней и Сърбия.

Същевременно Уругвай влиза в списъка с безопасните страни.

С тези промени списъкът на ЕС с безопасни дестинации вече включва само 12 страни. Това са Молдова, Украйна, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Йордания, Босна и Херцеговина, Саудитска Арабия, Катар, Сингапур, Южна Корея и Уругвай.

Междувременно Румъния вече класифицира България като страна с повишен риск и включва страната ни в червената зона за разпространение на коронавируса. На пристигащите от тази зона Букурещ налага 14 дневна карантина, с изключение на ваксинираните или преболедувалите  Covid-19 в рамките на 180 дни.

Междувременно италианската агенция за лекарствата одобри днес поставяне на подсилваща доза от ваксините срещу коронавируса на уязвими групи от населението. Третите дози ще се поставят на хора над 80 години, на обитателите на старчески домове и на хора с отслабена имунна система. Третата доза е одобрена и за здравните работници на първа линия, които често са изложени на риск от зараза с вируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още