fallback

Deutsche Bank продава звеното си за технологични услуги на Tata Consultancy

Най-големият азиатски износител на софтуер по пазарна стойност ще поеме 1 500-те служители на компанията в Германия

16:26 | 09.11.20 г.

Deutsche Bank AG продава звеното си за технологични услуги на Tata Consultancy Services Ltd. Това помага на банката да се приближи до амбициозната цел за съкращаване на работни места на главния изпълнителен директор Кристиан Зевинг, предава Bloomberg.

Двете компании се стремят да финализират продажбата на Postbank Systems AG до края на годината, казва се в изявление на Deutsche Bank от понеделник, което потвърждава доклад на Bloomberg News от миналия месец.

Банката ще поеме удар на стойност от около 120 млн. евро от сделката.

Въпреки че цената на сделката е символичното 1 евро, тя може и да донесе полза на Deutsche Bank, тъй като кредиторът ще спести от бъдещи разходи за съкращения, като същевременно предложи дългосрочни перспективи за работа на персонала, казва запознат източник.

Кредиторът ще продължи да плаща за услугите на PB Systems, подобни на съществуващите в момента междуфирмени споразумения, казва източникът на информационната агенция.

Tata Consultancy, най-големият азиатски износител на софтуер по пазарна стойност, ще поеме 1 500-те служители на PB System в Германия.

Кристиан Зевинг през миналата година обяви мащабен план за преструктуриране, съсредоточен върху съкращаването на 18 000 работни места, около половината от които в Германия.

Най-големият германски кредитор наскоро разпусна бившата дъщерна компания Postbank AG и сега се опитва да направи спестявания от премахването на дублиращите структури. Като част от това усилие банката обединява предишните отделни ИТ операции на Postbank с тези на компанията майка, което в крайна сметка ще направи услугите, предоставяни от PB Systems, излишни за банката.

Tata Consultancy, която има повече от 450 000 служители по целия свят и годишни приходи от 22 млрд. долара, плати през 2008 г. 505 милиона долара, за да придобие бек-офиса на Citigroup Inc.

„Това е много важна сделка, която затвърждава позицията ни в Германия, която вече е един от най-бързо развиващите се пазари“, коментира главният оперативен директор на TCS Н.Г Субраманиам. „Можем да използваме банковите умения на служителите, за да вървим по пътя на растежа. Вече виждаме множество възможности в разговорите си с редица малки и средни германски банки“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:05 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още