fallback

Американско инвестиционно дружество купува британската Cobham за 4 млрд. паунда

Офертата отразява напредъка на Cobham от последните две години и половина, свързан с подобрението на финансовите резултати, споделя ръководителят на компанията

15:42 | 25.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американската компания за управление на активи Advent International се споразумя да придобие британското дружество Cobham срещу 4 млрд. паунда (5 млрд. долара), съобщава Ройтерс. 

Офертата от 165 пенса за всяка акция на Cobham представлява допълнителни 50,3% към средната стойност на книжата на компанията за последните три месеца.

Британското дружество, което разработва технологии, свързани с военновъздушните сили, в това число и изтребителите F-35 и самолетите Airbus, поскъпнаха с 35% след новината.

Cobham произвежда електронни военни системи, както и телекомуникационни технологии за военни превозни средства. Компанията беше разтърсена от множество проблеми, свързани с печалбата през 2016 и 2017 г., което я принуди да набира средства от своите акционери.

Преди две години и половина главният изпълнителен директор на дружеството Дейвид Локууд постави началото на преустройствен процес, насочен към подобряване на финансовите и оперативните резултати.

„Тази оферта отразява потенциала за бъдещ растеж и подобряването на производителността, като в същото време е и одобрение на нашата стратегия и нашите усилия“, споделя Локууд.

Компанията обяви, че ръстът на приходите ѝ се увеличава с 11% до 1,03 млрд. паунда, а оперативната печалба нараства с 12 на сто до 107,1 млн. паунда през първата половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:04 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още