fallback

Европейските акции приключиха сесията разнопосочно

Инвеститорите оценяват изказвания на представители на ЕЦБ и резултатите от продължаващите преговори за Brexit

19:21 | 28.09.17 г.

Европейските акции приключиха сесията разнопосочно на фона на коментарите на представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) и някои финансови отчети.

В края на търговията регионалният индекс Stoxx 600 нараства с 0,19% до 386 пункта, като повечето сектори приключиха търговията на положителна територия. Банковите акции отбелязаха минимално понижение след по-ранните ръстове заради плановете за промяна на данъчната система на САЩ, пише CNBC.

Акциите на автомобилните компании обаче приключиха сесията със спад от малко над 2%.

Във Великобритания FTSE 100 отчете ръст от 0,13% до 7 322 пункта. В Германия DAX 30 се повиши с 0,37% до 12 704 пункта, а във Франция САС 40 добави 0,22%.

В Испания IBEX 35 отписа 0,39% до 10 328 пункта, а в Милано FTSE MIB се понижи с 0,15%.

Главният икономист на ЕЦБ Петер Прает коментира на конференция в Берлин, че банката няма да обсъжда излизане от програмата за стимули на икономиката, а „рекалибриране на паричната политика“.

Акциите на шведската верига за облекло H&M изгубиха почти 6% заради отчетения спад от 20% на тримесечната печалба преди данъци на годишна база.

Ryanair също отписа 2% от пазарната си оценка заради допълнителните отменени полети.

Инвеститорите оценяват и резултатите от четвъртия кръг на преговорите за Brexit или по-скоро липсата на резултати. Все още преговарящите страни не са постигнали споразумение, което да позволи да се премине към договаряне на търговските взаимоотношения между ЕС и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още