fallback

Европейските пазари приключиха търговията в петък разнопосочно

На фокус в петък бяха суровините, като и енергийният сектор, и производителите на основни ресурси се представиха по-зле от останалите сектори

19:39 | 08.09.17 г.

Европейските пазари приключиха сесията в петък под натиск, като слабото представяне и на други глобални пазари се пренесе и в Европа, съобщава CNBC. Освен това инвеститорите следят внимателно урагана „Ирма“, който се очаква да връхлети щата Флорида.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши леко – с 0,15%, а за седмицата измерителят записа спад от 0,17%.

На фокус в петък бяха суровините, като и енергийният сектор, и производителите на основни ресурси се представиха по-зле от останалите сектори. Именно минното дело запис спад от 1,77%, тъй като цените на металите като мед, никел и олово отчетоха резки спадове. Акциите на Anglo American, BHP Billiton и Antofagasta затвориха със спадове от над 3 на сто.

Търговците на дребно също не се представиха задоволително в петък, като вериги като Marks & Spenser и Kingfisher паднаха на дъното на паневропейския индекс, тъй като Deutsche Bank понижи очакванията си за цената на акциите им.

Френската инвестиционна банка Natixis пък записа ръст от 2,64%, след като Kepler Cheuvreux повиши прогнозата си за акциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:44 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още