fallback

Тереза Мей дава заявка да управлява и след Brexit

Някои консерватори продължават да смятат Мей за временен лидер, но тя казва в интервю, че е "тук за дълго време"

08:20 | 31.08.17 г. 1

Британският министър-председател Тереза Мей каза, че иска да продължи да управлява и след следващите парламентарни избори, които не се очакват по-рано от 2022 г. Така тя отхвърли очакванията, че може да напусне поста след Brexit още през 2019 г., предава Ройтерс.

Властта на Мей сериозно пострада заради зле прецененото решение за свикване на предсрочни избори по-рано тази година. Това коства на нейната Консервативна партия парламентарното мнозинство и не осигури ясен мандат за стратегията й за излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС), пише БТА.

След като се извини за изборните си грешки, Мей получи временен отдих, а мнозина консерватори се страхуват, че оставката й може да срине крехкото правителство на малцинството и да позволи на Лейбъристката партия да дойде на власт.

Някои консерватори продължават да смятат Мей за временен лидер, докато бъде осъществен Brexit, но тя настоява, че има по-големи амбиции и не възнамерява да се оттегля.

"Аз не съм човек, който се отказва", казва Мей в интервю за ITV News по време на посещение в Япония.

Попитана в отделно интервю за ВВС дали възнамерява да се бори на следващите избори като лидер на консерваторите, тя отговаря: "Да. Аз съм тук за дълго време и това има решаващо значение. Това, към което аз и моето правителство се стремим, е не просто да осъществим Brexit, а да осигурим по-светло бъдеще за Великобритания".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още