fallback

Индексите на европейските пазари финишираха на червена територия

В 22:00 часа българско време се очаква речта на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги

19:31 | 25.08.17 г.

Индексите на европейските пазари се понижиха в петък, когато започна икономическият симпозиум на Федералния резерв (Фед) в Джаксън Хол, щата Уайоминг, съобщи CNBC. В 22:00 часа българско време се очаква речта на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

Паневропейският индекс Stoxx 600 записа съвсем лек спад, като повечето сектори финишираха за червена територия. За седмицата обаче измерителят записа 0,2-процентов ръст.

Сравнително добро беше представянето на компаниите производителки на основни ресурси, които бяха подкрепени от по-високите цени на медта.

Акциите на автомобилните производители се повишиха. От Fiat обявиха, че ще обмислят всяка една оферта за придобиване, макар че не коментираха по-ранните твърдения, че китайската Great Wall Motor проявява интерес.

Британският кредитор Provident Financial записа ръст от 22% в цената на акциите си след новината, че компанията преструктурира звеното си за потребителски кредити. По-рано тази седмица беше отчетен спад от над 75%, след като отправи предупреждение за печалбата.

Компаниите за търговия на дребно се представиха незадоволително. Акциите на веригите супермаркети Carrefour и Tesco поевтиняха след новините, че Amazon ще понижи цените във веригата Whole Foods, която неотдавна придоби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още