fallback

Европейските акции реагираха с ръстове на решението на АЦБ да не променя лихвите

Петролният сектор отчете най-големи загуби по време на сесията след разочароващи финансови данни

20:12 | 03.08.17 г.

Европейските борси приключиха предимно с ръстове търговията в четвъртък, след като инвеститорите анализираха сероя от финансови отчети и решението на Английската централна банка (АЦБ) да остави лихвите без промяна, съобщава CNBC.

Паневропейският Stoxx 600 нарасна с 0,08 %, след като секторите в по-големите европейски борси се търгуваха разнопосочно.

Британският FTSE 100 нарасна с 0,85%, след като очаквано АЦБ остави без промяна водещата си лихва на рекордния й минимум от 0,25 на сто.

Комитетът по парична политика на институцията гласува да запази нивото на водещата лихва на фона на несигурността за икономическите перспективи на Великобритания, докато страната се подготвя за излизането си от ЕС.

Паундът поевтиня с 0,6% спрямо долара след решението на АЦБ да не промени лихвените нива.

Германският DAX се понижи с 0,22% до 12154,72 пункта, а френският CAC прибави 0,46% към стойността си до 5130,49 пункта.

Петролният сектор отчете най-големи загуби по време на сесията след разочароващи финансови данни.

Сред по-интересните корпоративни новини е добрият отчет на Adidas. Германският производител на спортни стоки съобщи днес, че повишава прогнозата си за годишните си резултати, след като отчете скок на продажбите и печалбата за второто тримесечие благодарение на силното търсене на продуктите на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:41 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още