fallback

Борбата с данъчните измами ще е приоритет за австрийското председателство на ЕС

Плановете на Виена са дискутирани с комисаря по финансовите въпроси на общността Пиер Москвиси

15:37 | 30.07.17 г.

Австрийският финансов министър Ханс-Йоарг Шелинг заяви, че борбата с данъчните измами е "първостепенен приоритет", пише Euronews.

Предприемането на европейски и международни мерки за предотвратяване на преместването на печалбата в държави с по-благоприятни данъчни режими и международните данъчни измами ще бъдат основен приоритет за австрийското председателство на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 година, каза Шелинг.

Австрия ще поеме поста от България, която ще бъде ротационен председател на Съвета от 1 януари 2018 година.

"Трансграничната борба срещу данъчните измами и избягването на данъци е основен приоритет за мен", каза Шелинг в изявление след среща с френския финансов министър Брюно Льо Мер във Виена.

"По-ефективното противодействие на данъчните измами ще изисква европейски и международни решения. Европейският съюз трябва най-накрая да излезе с обща стратегия", каза той.

Министерството на финансите заяви, че Шелинг е разработил план за премахване на възможностите за избягване на данъчно облагане и избягване на данъци. Той е бил обсъден преди две седмици и с еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси.

По време на срещата си Льо Мер и Шелинг са дискутирали и необходимостта от задълбочаване на връзките в икономическите и паричните съюзи на ЕС и еврозоната, съобщи финансовото министерство на Австрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още