fallback

Гърция очаква повече от 28 млн. туристи през 2017 г.

В сектора настояват за мерки за насърчаване на инвестициите в туризма

15:29 | 27.07.17 г.

Ръст на туристите през тази година прогнозират от браншовата организация в Гърция SETE, цитирани от AnaMpa. През 2017 година туристите в южната ни съседка ще бъдат поне 26 млн. , а като се добави круизният туризъм почиващите ще бъдат над 28,5 млн. души.

В началото на сезона в Министерството на туризма в страната съобщиха, че очакват около 30 млн. туристи през тази година.

Очакваните приходи са между 14,2 млрд. евро и 14,5 млрд. евро. Така приносът на туризма към брутния вътрешен продукт на Гърция ще се увеличи с още един процентен пункт, изчисляват от SETE.

От организацията обаче настояват за промени в законодателството, които да помогнат за развитието на конкурентен и устойчив туристически продукт. Те поискаха създаването на специални зони, в които да бъдат насърчени инвестициите в туризма. В противен случай Гърция няма да успее да постигне заложените цели, ако не бъдат привличани повече инвестиции в този сектор.

Това налага и връщането на доверието между държавата и фирмите в туристическия сектор, пише още „Катимерини“.

В SETE посочват, че зоновото планиране предвижда създаването на устойчиви и проспериращи социални и икономически системи, както и устойчиво развитие на околната среда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:00 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още