fallback

Европейските акции забавиха ръстовете заради данните за пазара на труда в САЩ

Анализатори очакват ново увеличение на лихвите в Страната на неограничените възможности още този месец

19:29 | 02.06.17 г.

Европейските акции отстъпиха от по-ранните повишения заради по-слабите от очакваното данни за пазара на труда в САЩ, съобщава MarketWatch.

В края на търговията регионалният индекс Stoxx 600 се повиши с 0,23% до 392 пункта, след като по-рано през деня отчиташе ръст от 0,8%.

В Германия водещият индекс DAX 30 нарасна с 1,25% до 12 822 пункта, във Великобритания FTSE 100 добави 0,05% до 7 547 пункта, а във Франция САС 40 записа ръст от 0,47% до 5 343 пункта.

Отдръпването на инвеститорите дойде, след като бяха публикувани данни за новосъздадените работни места в САЩ. През май са разкрити 138 хил. нови работни места, докато консенсусната прогноза на анализаторите беше за ръст от 185 хил.

Безработицата обаче се понижава леко до 4,3% от 4,4%.

Данните показват, че пазарът на труда в САЩ е достатъчно стабилен, така че Федералният резерв да пристъпи към увеличаване на лихвите по-късно този месец, според анализатори. Забавянето на ръста на новите работни места в икономиката обаче, в съчетание с по-слабия растеж на заплатите вероятно ще накара някои икономисти да преразгледат очакванията си за темповете на затягане на паричната политика през втората половина на годината, посочва изданието.

Акциите на Banco Popular се сринаха със 17% заради публикации, че испанската банка може да фалира, ако не се намери купувач, предава CNBC.

Същевременно пазарната оценка на френския производител на лекарства Ipsen скочи с над 3%, след като компанията съобщи, че компанията предприема нови усилия за изграждане на онкологично портфолио от медикаменти.

Акциите на Volkswagen поскъпнаха с 1,3%, а на BMW – с 1,2%.

Акциите на компаниите от петролния сектор приключиха сесията със загуби. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още