fallback

Меркел: Европа може да бъде силна, само когато Германия и Франция процъфтяват

Според лидерите на двете държави силната солидарност между Париж и Берлин е по-необходима от всякога

21:45 | 13.02.17 г. 9

"Европа може да бъде силна, само когато Германия и Франция процъфтяват", заяви германският канцлер Ангела Меркел, допълвайки, че двете страни искат да бъдат двигателят, водещ Европейския съюз (ЕС) напред, съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Ние ще обменим идеи за икономическата политика. Германия и Франция са взаимно свързани от близки търговски отношения", каза Меркел на пресконференция с френския министър-председател Бернар Казньов в Берлин. "А Европа може да бъде силна, само когато и двете страни преуспяват икономически", заяви тя.

Казньов от своя страна подчерта, че силната солидарност между Париж и Берлин е по-необходима от всякога във време, когато някои размахват призрака на разединение в Европа, когато ситуацията в света се променя и "заедно сме изправени пред големи глобални предизвикателства".

Той изброи заплахите на тероризма, миграцията, екологичните и политическите предизвикателства, отбелязва Франс прес.

"Общата ни отговорност е да даваме много конкретни отговори на онези, които могат да се усъмнят в добавената стойност на Европа", каза френският премиер. Той посочи, че общ дълг на Франция и Германия да осигурят стабилност и възход на европейската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още