fallback

И Гърция залага на инфраструктурни проекти за икономически растеж

През 2016 година в страната са назначени 3,6 хил. медици, коментира говорителят на гръцкото правителство

22:16 | 28.12.16 г. 1

На инфраструктурни проекти в цялата страна залага гръцкото правителство, за да постигне очаквания икономически растеж през следващите години. Това става ясно от думите на говорителят на правителството Димитрис Цанакопулос, цитирани от Ana Mpa.

В плановете на управляващите е наемането на още медици, за да подкрепи развитието на здравната система. Цанакопулос отбеляза, че в годините на кризата "милиони гърци" са загубили достъп до здравни услуги.

"Ние вече направихме първите стъки да обърнем тенденцията и през 2016 година бяха назначени 3,6 хил. лекари", допълни той.

Сега пред Гърция обаче стои и важното предизвикателство да се разбере с кредиторите си и да приключи втория преглед на спасителната си програма. Препъникамък в отношенията с институциите обаче се оказа обещанието за коледни бонуси за пенсионерите в страната.

Това замрази краткосрочните мерки за облекчаване на дълга на Гърция, но след обясненията на финансовия министър Евклид Цакалотос, темата се връща на дневен ред на 12 януари 2017 година.

Цакалотос обеща, че мярката ще е еднократна. Министърът на държавната администрация Алекос Фламбурарис обаче коментира пред Antenna TV, че ако има преизпълнение на приходите, бонуси ще има и през 2017 година, предаде "Катимерини".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 10.09.22 г.
fallback