fallback

Съветът на ЕС разширява санкциите срещу членове на сирийския режим

Списъкът с включените физически лица със забрана за пътуване и замразени активи набъбва до 234 души

17:30 | 14.11.16 г.

Съветът на Европейския съюз (ЕС) разшири „черния“ списък с членове на сирийското управление, които подлежат на санкции, съобщават от пресслужбата на Съвета.

В списъка с лица от сирийския режим, подложени на рестрикции от ЕС, попадат още 17 министри, както и управителят на централната банка на страната. Брюксел ги обвинява в репресии срещу цивилното население на страната.

С това решение общият брой на лицата, обхванати от санкциите срещу сирийския режим, достига 234 души. На тях им е забранено пътуването в ЕС, замразени са и техни активи, съхранявани в рамките на Съюза.

Списъкът е допълнен и с 69 юридически лица. Санкциите включват петролно ембарго, ограничения за инвестиции, замразяване на активи на сирийската централна банка, рестрикции за износа и т.н.

Съветът на ЕС подчертава, че остава ангажиран в намирането на решение на конфликта в Сирия, тъй като и до военно решение на гражданската война не се стигна. Според ЕС решение трябва да се търси в засилването на дипломатическите усилия, включително и за доставка на хуманитарна помощ в обсадения от сирийската армия град Алепо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:36 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още