fallback

Европейските борси затвориха на зелено

Акциите на Unicredit бяха сред най-печелившите днес, като поскъпнаха със 7,6 на сто

19:37 | 20.05.16 г.

Европейските борси затвориха с повишения в петък, като тези отвъд Океана също се насочиха нагоре след пониженията по-рано тази седмица заради подновените опасения, че американският Федерален резерв може да повиши лихвените проценти скоро, пише CNBC.

Паневропейският индекс STOXX 600 затвори с ръст от 1,2% в петък и с повишение от близо 1% за седмицата.

Британският индекс FTSE 100 и френският CAC 40 записаха дневни увеличения от около 1,7 на сто, докато германският DAX нарасна с 1,2 на сто.

Пазарите изглежда вече преодоляха коментарите на председателя на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли от четвъртък, в които той намекна, че Фед може да повиши лихвите през юни. Това доведе до спадове на основните американски индекси вчера.

Акциите на Richemont, собственик на марките луксозни часовници IWC и Piaget, загубиха около 4,3% днес, след като компанията отчете силен спад на продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион за фискалната година въпреки общото нарастване на продажбите за годината.

Новината оказа влияние и върху книжата на Swatch, които поевтиняха с около 2,8%.

Италианската банка Unicredit беше сред най-печелившите позиции от състава на STOXX 600 днес, като акциите й поскъпнаха със 7,6 на сто. Ръстът дойде след новините, че кредиторът обмисля продажбата на активи, за да укрепи капиталовата си база.

Търсенето на самолета на EgyptAir, който изчезна на път от Париж за Кайро, продължава, като египетски военни са открили отломки в Средиземно море. Акциите на авиокомпании като Air France-KLM бяха под натиск днес и записаха понижения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:38 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още