fallback

Ципрас е най-бедният член на гръцкия кабинет

Най-богат сред политиците в Гърция е лидерът на неонацистката "Златна зора" Никос Михалолиакос

16:53 | 12.05.16 г. 1

Гръцкият премиер и лидер на управляващата лява партия СИРИЗА Алексис Ципрас е най-бедният член на кабинета, докато някои от колегите му са декларирали доходи от над половин милион евро, съобщи агенция МИА, позовавайки се на гръцката преса.

Данните са от данъчните декларации на министрите и политиците в Гърция през 2015 г., които днес бяха публикувани на сайта на гръцкия парламент.

Въпреки че по-голямата част от полицитите настояват, че приходите им са само от депутатската заплата, някои членове на правителството имат депозити от над половин милион евро и банкови сметки в американски долари и британски лири.

Ципрас е обявил годишни доходи от 69 хил. евро, влогове за 7 хил. евро, апартамент от 114 кв. метра и 625-кубиков мотор. 

Президентът на страната Прокопис Павлопулос е декларирал доходи за над 80 хил. евро.

Лидерът на основната опозиционна партия „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис е заявил, че доходите му за миналата година възлизат на 81 600 евро, има 19 недвижими имота на о. Крит, влогове, акции и един автомобил.

Доходите на Панос Каменос, лидер на коалиционния партньор на СИРИЗА „Независимите гърци“ и министър на отбраната, както и на неговата съпруга, са общо 180 хил. евро. Те също така притежават и няколко недвижими имота.

Най-богат сред политиците в Гърция е лидерът на неонацистката „Златна зора“ Никос Михалолиакос. Той и съпругата му са обявили доходи за над половин милион евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още