fallback

Европейските борси затвориха предимно на червено

Петролът поскъпна в края на сесията в Европа след данните за спад на запасите от суров петрол в САЩ

19:37 | 11.05.16 г.

Европейските фондови борси затвориха предимно с понижения в сряда след серия от смесени финансови отчети и слабост в банковия сектор и въпреки повишенията при някои суровини, пише CNBC.

Паневропейският индекс STOXX 600 записа спад от 0,5 на сто. Повечето сектори бяха на зелено, като най-успешно се представи този на основните ресурси с повишение от 1,9%.

Британският индекс FTSE 100 затвори с ръст от 0,1 на сто, подкрепен от минния сектор, докато френският CAC и германският DAX се понижиха с 0,5% и 0,7% съответно.

Акциите на компаниите от минния сектор отбелязаха ръст благодарение на силен ръст на цените на металите. Книжата на Anglo American поскъпнаха с 5,4%, а на Glencore - с 2,2%, след като Canaccord Genuity повиши ценовия таргет и за двете акции.

Слабостта на щатския долар допринесе за поскъпване на златото и среброто, подкрепяйки акциите на компаниите за ценни метали Randgold Resources и Fresnillo.

Цените на петрола се повишиха в края на сесията в Европа, след като американската Администрация за енергийна информация отчете, че запасите от суров петрол в САЩ са паднали с 3,4 млн. барела през предишната седмица.

Това подкрепи акциите на компаниите от енергийния сектор, като книжата на Tullow Oil поскъпнаха с 4,8%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още