fallback

Европейските индекси се оцветиха в зелено

Volkswagen беше сред най-добре представящите се компании

19:41 | 20.04.16 г.

Европейските пазари финишираха с повишения в сряда, като инвеститорските нагласи бяха подкрепени от овладените понижения в цената на петрола, пише CNBC.

Динамиката при паневропейския индекс Stoxx 600 почти нямаше в следобедната търговия, но в крайна сметка измерителят се повиши с 0,5%.

Американският лек суров петрол и европейският бенчмарк Брент поевтиняха с около 1%, след което обаче ограничиха загубите. Това се случи, след като американската Администрация за енергийна информация обяви ръст на резервите от 2,08 милиона барела през седмицата до 15 април, което е по-малко от прогнозите.

Акциите на Anglo American, Rio Tinto и BHP Billiton записаха стабилни ръстове – около 3%, след като Investec повиши прогнозата за цената на трите акции.

Volkswagen беше сред най-добре представящите се компании, като акциите на германския концерн скочиха с 6,6% заради надеждите, че може да се стигне до споразумение с властите в САЩ в контекста на скандала с вредните емисии. Porsche, която е собственост на VW, отчете ръст също от над 6 на сто.

Акциите на най-голямата верига хотели в Европа, Accor Hotels, поскъпнаха с над 5%, след като беше съобщено за 1,9% ръст на тримесечните печалби през периода януари-март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 09.09.22 г.
fallback