fallback

Европейските индекси се оцветиха в червено

Инвеститорите следиха данните за инфлацията в еврозоната

20:33 | 31.03.16 г. 2

Европейските индекси завършиха сесията в четвъртък с понижения, докато инвеститорите спряха да си поемат дъх в очакване на данните за заетостта в САЩ, които ще излязат в петък, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 записа спад от 0,97%, а всички големи европейски борси завършиха деня на червено. Всичко това се случи след ралито в сряда, последвало коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън. За тримесечието индексът се свива със 7,6%.

Най-големи спадове днес записаха акциите на банките и телекомите. Френските оператори Orange и Bouygues заявиха, че ще продължат преговорите по сделката си до края на седмицата, посочвайки, че те “все още не са достатъчно напреднали”. Новината изпрати акциите и на двете компании на червена територия, като повлече надолу и други френски представители на сектора, включително Iliad. Секторът приключи сесията с 1,6% спад.

В банковия сектор италианската Unicredit може да отложи отпускането на 1,76 млрд. евро на Banca Popolare di Vincenca, което трябваше да се случи през април, обяви Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Акциите на Unicredit се потопиха с 3% и повлякоха надолу други италиански банки, които също търсят възможности да увеличат допълнително капитала си.

Европейските инвеститори следиха също и данните за инфлацията в еврозоната, преди излизането на доклада за заетостта в САЩ в петък. Инфлацията в еврозоната остава отрицателна и през март.

Акциите на туристическата фирма TUI Group завършиха борсовата сесия с 4,9% ръст в цената, след като компанията заяви, че летните ѝ резервации за 2016 г. са надвишили тези от миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още