fallback

Акциите на европейските авиокомпании и туроператори се възстановиха

Борсите на Стария континент записаха разнопосочни движения в сряда

19:25 | 23.03.16 г.

Европейските борси записаха разнопосочни движения в сряда на фона на подновен спад на цените на суровините и опитите на основните индекси да се възстановят след атентатите в Брюксел вчера.

Паневропейският индекс STOXX 600 се понижи с 0,1%, като секторите и основните борси регистрираха различни тенденции. Британският FTSE 100 нарасна с 0,1% въпреки резкия спад на цените на акциите на минните компании на Острова. Френският CAC се понижи с 0,2 на сто, докато германският DAX се повиши с 0,3 на сто.

Признаците на възстановяване на европейските пазари в сряда идват след смесената сесия във вторник, когато борсите бяха разтърсени от атентатите в Брюксел.

„Капиталовите пазари демонстрират забележителна гъвкавост. Изглежда има апетит да се тестват отново скорошните върхове”, коментира Майк ван Дълкън, директор „Проучвания” в Accendo Markets, цитиран от CNBC.

Книжата на няколко компании от туристическия сектор, който беше тежко засегнат от атентатите вчера, се възстановиха в сряда, като акциите на авиокомпании като Easyjet, IAG и Ryanair затвориха на положителна територия. Туроператорите също се представиха добре, като книжата на Thomas Cook поскъпнаха с 2,9%,  а на TUI – с над 1%. Секторът на търговията на дребно, който също попадна под натиск във вторник, затвори сесията в сряда като цяло с ръст.

Цените на петрола се понижиха в сряда заради продължаващите опасения от глобално пренасищане. Американската Администрация за енергийна информация обяви по време на следобедната с

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още