fallback

Трима заподозрени за атентатите в Брюксел са от Беларус

Полицията претърсва жилища в града

16:41 | 22.03.16 г. 7

Трима заподозрени за терористичните атентати в Белгия днес са граждани на Беларус, съобщава РИА Новости, като се позовава на високопоставени служители в правоохранителните органи на Белгия.

Двама от заподозрените - Иван и Алексей Довбаш, са родени в белоруската Гомелска област, а третият - Марат Юнусов, е родом от Дагестан, но е получил белоруско гражданство преди няколко години, посочва източникът на руската информационна агенция, цитирана от „Фокус“. Юнусов е имал и белгийско гражданство.

По-рано стана ясно, че руските спецслужби са предупредили Белгия за братята от Беларус.

Полицията в Брюксел е започнала операция по претърсване на жилища в търсене на заподозрени за атентатите. Край една от гарите в града са осъществени и първите арести.

Междувременно белгийската армия е взривила подозрителен пакет на летище „Завентем“. По-рано властите съобщиха, че е открит и трети, неизбухнал колан с експлозиви на летището.

Неутрализиран е и подозрителен пакет пред кралския дворец в Брюксел. Дворецът не е евакуиран, както беше съобщено по-рано. Властите в белгийския град Иксел, който се намира близо до столицата, са взривили и подозрителен автомобил.

Полицията в Брюксел претърсва и една от болниците в града за възможно взривно устройство след получен сигнал.

По официални данни броят на загиналите в атентатите вече е 34 души, а ранените доближават 200 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:00 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още