IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив и в метрото в Брюксел*

Станция "Малбек" е в близост до европейски и национални институции, цялата мрежа на метрото е затворена

10:45 | 22.03.16 г. 56
Взрив и в метрото в Брюксел*

Взривена е станция на метрото в Брюксел, потвърдиха от управлението на подземната железница, съобщи кореспондентът на БТА. Първоначалната информация от местни медии беше за взривове в три станции на метрото.

Кадри от мястото на събитието потвърждават експлозия само в станцията "Малбек", която е в близост до европейски и национални институции. Съобщава се също за стрелба в района. 

Поне 10 са жертвите на атентатите в метрото, съобщават медии, цитирани от БТА.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват пушек, излизащ от входа на станция "Малбек".

От метрото съобщиха в Twitter, че цялата метромрежа е затворена след съобщенията за взрив в станцията, предаде BBC.

По-рано днес два взрива разтърсиха зоната за заминаващи на летище "Завентем" в Брюксел към 9 часа българско време.

При експлозиите са загинали 14 души, а над 30 души са ранени, съобщи телевизия RTL. Данните за жертвите се разминават, като по информация от белгийската държавна агенция има 1 загинал и няколко ранени. В момента на взривовете на мястото е имало 2 хил. души, предаде Sky News.

Белгийската прокуратура e потвърдила за 13 жертви на летището в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Eкплозията на летището в Брюксел е самоубийствен атентат, съобщи белгийският обществен канал ВРТ, цитиран от Ройтерс.

Междувременно европейската комисия прикани служителите си да останат у дома или на работните си места, предаде Франс прес. Сградите на правителството и на парламента на Белгия в Брюксел са били евакуирани.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Следете събитията в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR онлайн тук

*Новината се актуализира постоянно


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

13
rate up comment 19 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Бъди сигурен, че тези, които гърмят из Европа, няма нужда да си правят бомбите по рецепти от нета... хаха... Както и калашниците, с които обикновено правят мазало, не са самоделки... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
незнам батка не съм спец по бомбите питай някой бомбажия. За мене това са професионални военни експлозиви и подготвени също от военни такива операции като тези извършителите са обучени на 100%. Това не може да се организира от студенти любители на химията, или някой дрипльо преминал гол и бос през оградата в Гърция и Македония
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 21 rate down comment 2
Nathan
преди 8 години
Вероятно атаката, както и всички досега извършени на европейска територия, е дело на радикализирани граждани на ЕС; сред най-фанатизираните терористи са французи и белгийци. Твърдението, че зад атаката стоят мигранти не е състоятелно и не почива върху факти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 15 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
баце аз знам какво са бомбички от "миниум и бронз" и "карабит в шишета" но да гърми нещо да изтрещи всичко това не е от такива пиратки праени в час по трудово. За да има такава експлозия тва треа да има детонатор да има жици да има експлозивно вещество което не се продава на пазара ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
абе кой *** ше го пуснат на летището с някви буркани с амониева селитра и нитроглицерин? За да получиш такава експлозия трябва да носиш 2 куфара с амониева селитра и там на проверките ше им дрънчиш с буркани и тея кво нема да те питат тва кво е абе аре бе. На всяко летище има хиляди камери, скенери и всичко се гледа обаче некой въглен студент по химия дет прочел в нета с неква самоделка ше успее да напрай такава беля нешо не е тва .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 8 години
Хахаха... Абе и бая американски комунисти ежедневно му се^рат на фасона на Тръмп! Да не кажем, че там им пишат репликите и на европейските... хахаха....Ама то и нема друг начин - щом щел да се разбира с Путин и да гони мю^слитата... хаха.... Ти чекай да видиш кви са му ги приготвили в ръкава, ако случайно земе да спечели изборите... хаха... Клинтън Пурата и дедо Силвио Бунгата ше изглеждат като момински сълзички... хахаха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 1
georgi_shum
преди 8 години
Тук съм съгласен с теб - вече и първокласник може да направи бомба... за жалост :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 3
deant
преди 8 години
Европа да се приготви за новото нормално. Меркел да носи оставката в джоба, щото като гледам ако не я даде навреме след още 2-3 взрива из европата, ще има кръвожадни "евро граждани", които може да не са толкова толерантни, колкото се мъчат да ги промият и направят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
А така Смока гледам, че си започнал да ставаш човек .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 28 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
не са бежанците тва Импе. Некой ц.иганин хванат от гората да има акъл и да организира това нещо от къде пари от къде бомби да не растат по дърветата ? Ако аз искам да гърмя щот не ми е пуснала любовницата от къде да си взема експлозиви от Billaта и с кво да си ги взема да не струват 2 лв. ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още