IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив и в метрото в Брюксел*

Станция "Малбек" е в близост до европейски и национални институции, цялата мрежа на метрото е затворена

10:45 | 22.03.16 г. 56
Взрив и в метрото в Брюксел*

Взривена е станция на метрото в Брюксел, потвърдиха от управлението на подземната железница, съобщи кореспондентът на БТА. Първоначалната информация от местни медии беше за взривове в три станции на метрото.

Кадри от мястото на събитието потвърждават експлозия само в станцията "Малбек", която е в близост до европейски и национални институции. Съобщава се също за стрелба в района. 

Поне 10 са жертвите на атентатите в метрото, съобщават медии, цитирани от БТА.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват пушек, излизащ от входа на станция "Малбек".

От метрото съобщиха в Twitter, че цялата метромрежа е затворена след съобщенията за взрив в станцията, предаде BBC.

По-рано днес два взрива разтърсиха зоната за заминаващи на летище "Завентем" в Брюксел към 9 часа българско време.

При експлозиите са загинали 14 души, а над 30 души са ранени, съобщи телевизия RTL. Данните за жертвите се разминават, като по информация от белгийската държавна агенция има 1 загинал и няколко ранени. В момента на взривовете на мястото е имало 2 хил. души, предаде Sky News.

Белгийската прокуратура e потвърдила за 13 жертви на летището в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Eкплозията на летището в Брюксел е самоубийствен атентат, съобщи белгийският обществен канал ВРТ, цитиран от Ройтерс.

Междувременно европейската комисия прикани служителите си да останат у дома или на работните си места, предаде Франс прес. Сградите на правителството и на парламента на Белгия в Брюксел са били евакуирани.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Следете събитията в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR онлайн тук

*Новината се актуализира постоянно


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

33
rate up comment 12 rate down comment 6
deant
преди 8 години
ти и оня другия кретин... много добре разбрахте за какво ви говоря, няма нужда да се правите на интересни, защото всъщност приличате на ***.оти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 2 rate down comment 12
khao
преди 8 години
имаш адрес за люлин, изчезни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 17 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
..... оспорват някои точки от TTIP ....--------------------------------------------------------а виж са тва съвсем забрайх еми още 2-3 атентата и нема да оспорват нищо повече и почваме да рупаме хлорни пилци произведени в Сашшш и да ръсим нивите с Монсанто на воля може и да дълбаем за шистак, може да не е екологичен но някоя бомба в метрото ше наклони екологията .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 12
khao
преди 8 години
да и да добавя че половината сме потомци на мигранти от Гръцка Македония ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 4 rate down comment 10
redcretin
преди 8 години
С какво да мисли? Или да вземе акъл от Мазен ГъС, или от бакшишо Михал? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 9 rate down comment 12
khao
преди 8 години
Представи си техните потомци какво ще направят----а преди мигрантите хората по франция и германия да не са дошли от космоса ... нали всички са дошли от Африка по последните изследвания .... малко мисли преди да преписваш опорни точки :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 20 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Нищо не е опитвала Европа! От още предишната ЕК се беше оплела като пиле в кълчища, но още не беше проличало, докато сегашната е направо в състояние на пълна интелектуална и физическа парализа! Тотален хаос и безпомощност! Никой няма и грам представа какво да прави! Но може би точно това е целта, защото в такива ситуации закъсалият е склонен да се облегне изцяло на верен, силен приятел и да се отпусне в ръцете му, без да мърда много, за да не му пречи докато го спасява.... хахаха... Ти като варненче требва да си наясно с техниките по спасяване на удавник... хаха...Нещо чух, че имало опити все още да се протакат и оспорват някои точки от TTIP, а Обама много искал да си го подари подписан за края на мандата и да остане с него в Историята... хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 17 rate down comment 3
deant
преди 8 години
Вероятно атаката, както и всички досега извършени на европейска територия, е дело на радикализирани граждани на ЕС; сред най-фанатизираните терористи са французи и белгийци. Твърдението, че зад атаката стоят мигранти не е състоятелно и не почива върху факти.---Фактите са си факти. Посочените от тебе "граждани" са преки потомци на мигранти. Сега имаме пришествие. Представи си техните потомци какво ще направят, като са в хиляди пъти повече. Малко мислете, като преписвате тея опорни точки, бе хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 10 rate down comment 9
misanthrope
преди 8 години
Хайдеее дебилните коментари заваляха. Спрете да се излагате "специалисти" и конспиратори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 14 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
да само дет в САЩ емигрантите са предимно европейски не талибански като тука и европейците са напрайли САЩ тва което е - не Седящия Бик с лулата на мира или някоя камилска фамилия ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още