IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дейвид Камерън: Великобритания извън ЕС - хазартната стъпка на века

Британският премиер прикани привържениците на Brexit да признаят рисковете

13:28 | 28.02.16 г. 14
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският премиер Дейвид Камерън предизвика привържениците на Brexit да признаят "рисковете", до които би довело евентуално излизане на кралството от ЕС в светлината на дебатите по въпроса, които се очаква да приключат през юни с референдум, предава Франс прес.

В статия, поместена днес във в. "Дейли телеграф", Камерън нарича евентуалното напускане на ЕС "хазартната стъпка на века", пише БТА.

Премиерът Дейвид Камерън свика референдума за оставане на Великобритания в рамките на ЕС на 23 юни, след като постигна сделка с европейските лидери. Британският министър-председател води кампания „за“ оставането на страната в ЕС. 

"Щом поискаш от онези, които водят кампания за излизане от ЕС, да представят проект на бъдещето на страната извън общността, те стават крайно неясни", отбелязва премиерът. И добавя: "Това, което те предлагат днес, е да скочим в тъмното".

"Не е достатъчно само да твърдиш, че всичко ще бъде наред, щом на карта са заложени работни места и бъдещето на страната ни", подчертава той.

Камерън отхвърля и довода, че Обединеното кралство щяло да запази достъпа си до единния пазар и след като напусне ЕС. "Изобщо не се съмнявам, че ако излезем (от ЕС), ще ни е сигурна само несигурността. Много са рисковете, ако напуснем Европа", посочва Камерън.

Дискусиите "за" и "против" излизането от ЕС са в разгара си, откакто британският премиер получи миналата седмица отстъпки от европейските партньори на Лондон. 

Вчера Камерън беше подкрепен единодушно от финансовите шефове на Г-20. На среща в Шанхай те изтъкнаха, че "шокът от евентуално излизане на Обединеното кралство от ЕС", е сред рисковите фактори за възстановяването на икономиката в световен мащаб.

Харизматичният кмет на Лондон - консерваторът Борис Джонсън, повел борба за излизане от ЕС, обвини вчера опонентите си, че "преувеличават рисковете".

"Обединеното кралство може да има много голямо бъдеще - с по-динамична икономика и по-щастливо население", заяви той за в. "Таймс".

Още по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
с две думи исках да кажа, че днешните англичани нямат нищо общо с хора като тоя капитана на Титаник. Камеруна ако е капитан на кораб първо той ше избяга и от както гледах някакав англичанин във Варна в няккъв клуб когато беше разгара на информационна война с Русия как ни обясняваше кви варвари са руснаците и една ли не ни караше и насъскваше първи да ходим там да ги нападаме не мога да ги понасям, мноо мръсно племе са мнооо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
за тва ме кефи тука щото има такива като вас да си лафи човек и в спора се ражда истината и се научават неща от събеседника - cheers ... :)) Иначе англичаните сега са пълни к.енефи, до вчера Камерунеца бие тъпана, че ше си тръгнат днеска нови 200 мноо мазни и подли муцуни са ми ингилизите и не мога да ги понасям сори ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 1
supertrader
преди 8 години
И да го напуснат и да останат балона на инвестиционната им икономика при всички положения ще се спука.Те се надяват сигурно като напуснат от този удар ЕС да почне разпад и да хукнат пари от останалите държави в Европа да търсят убежище при тях и така да си осигурят необходимата им нова мощна вълна от капитали които да потънат при тях инвестирани в ултраскъпи недвижими активи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 8 години
Извинявай,това за спасения капитан ми датира от СПОМЕНИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГОДИНИ!Тогава гледах един почти документален филм защо и как е потънал Титаник.И там психилогично ЗАПОЧНА със показания пред СЪДЪ на капитана, корабособственика и прочее важни клечки. А монументално, завършва как сичкото ВИП ги товарат от кораба "Света Елена".... поради детското си съзнание съм приел това за истина 1:1 и сега НЕ НАПРАВИХ СПРАВКИ В НЕТА...Жалко, че и предишния художествен филм за Титаник се оказва чиста лъжа или по-голяма измислеца. Ама имаше драма, ама съспенс, ама хорър.... и аз на 10-11 годинки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 2
ratten
преди 8 години
да излизат. ама след това да не дойдат да хленчат да влизат пак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
БАЦЕ
преди 8 години
пич , може ли да напишеш такова нещо , с такъв апломб , с главни букви , с такова обръщение , без дори да цъкнеш в нета да видиш - какво се е случило,аджеба . Аман от лаици ! ''' Екипажът на Титаник е ръководен от капитан Едуард Джон Смит прославен морски офицер със звание комодор (предшества званието контра-адмирал). Към 1912 година е проплавал около 2 милиона мили (равни на 92 дължини на екватора), командвал 14 кораба. Именно на него компанията "Уайт Стар ***" (White Star Line) доверявала да ръководи първото плаване на нейните флагмански кораби. Заради високия ранг на корабите и техните пътници е наричан капитанът милионер. Капитан Смит не направил дори опит да се спаси и потънал заедно с Титаник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Какво да ги коментираме англичаните. Най-вероятно ще видим отново едни хубави 55% за оставане в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
scott
преди 8 години
БЪРКАШ ПИЧ!КАПИТАНА НА ТИТАНИК СЕ Е СПАСИЛ!Начи сичките ЕВРОБЮРОКРАТИ също ше се спасът. Ше го издухат пасажерите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
*** off , bastards !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
studioaa
преди 8 години
Оставането на Великобритания в ЕС е много по-голям риск от евентуалното напускане. ЕС е момента е като Титаник в първите минути след сблъсъка с айсберга на имиграцията от Африка и Арабия и всички все още се заблуждават, че има шанс кораба да не се запъти към дъното... Както знаем от историята надаждите на екипажа на Титаник за спасение се оказаха напразни, време е екипажа на капитан Юнкер да отиде на дъното на Атлантика заедно с техния кораб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още