fallback

Експлозия разтърси централен район в Анкара*

28 души са загинали, а поне 60 души са ранени, съобщават местните медии

19:47 | 17.02.16 г. 5

Експлозия разтърси централен район в турската столица Анкара в близост до казарма, предаде The Telegraph, като се позовава на местни медии. Подозренията на властите са, че става дума за терористичен акт, извършен с кола бомба.

Местните медии съобщават за 28 загинали и поне 60 ранени при експлозията, причинена от кола-бомба, врязала се във военен конвой. Досега нито една групировка не е поела отговорност за акта. Източници на Ройтерс обаче са коментирали, че турските власти свързват атентата с Кюрдската работническа партия. 

Мястото на инцидента е в близост до турския парламент и други правителствени сгради, допълва още британското издание. Според турския вестник "Заман" от експлозията е засегнат автобус, превозващ военни. Властите не дават информация колко души е имало в превозното средство.

Турският премиер Ахмет Давутоглу официално отмени пътуването си до Брюксел, планирано за утре, допълва Ройтерс. 

Говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Юмер Челик беше един от първите, който съобщи в Twitter, че експлозията в центъра на Анкара е в резултат от терористичен акт.

Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı..

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 17 Февруари, 2016

Това е поредният атентат в Турция в последните месеци, отбелязва още The Telegraph.

През октомври 2015 година 103 души загинаха в столицата при определения като най-кървавия атентат в Турция. В началото на годината атентатор - самоубиец се взриви в близост туристическа група в Истанбул. Загинаха 10 души, предимно германски граждани.

* Информацията е актуализирана към 22 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:21 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още